Blog: Lymfapress? Nee, IPC Therapie!

Lymfapress, pressotherapie, dé press, pneumatische compressietherapie, IPC? Door de tijd heen zijn er diverse termen in de wereld geroepen die allemaal hetzelfde betekenen en gaan over één en dezelfde therapie. Een bewezen succesvolle therapie die in Nederland voornamelijk wordt gebruikt bij de behandeling van (Lipo-) lymfoedeem. Maar hoe heet het nu echt?

De officiële benaming voor deze behandelmethode is Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie. Beter bekend als IPC Therapie. Maar waarom hebben mensen het dan over Lymfapress hoor ik je denken? Lymfapress is een bepaald merk IPC Therapie pomp dat het bedrijf Varitex als een van de eersten in Nederland heeft gelanceerd.

Veel mensen hebben deze merknaam dus aangenomen, net zoals we in een restaurant allemaal vragen naar een Spa rood, maar we eigenlijk een water met koolzuur willen. We zijn inmiddels jaren verder en er zijn meerdere aanbieders op de markt zoals ook bijvoorbeeld de IPC Therapie pomp genaamd Lymphastim, die wij vanuit Doove Care Groep al meer dan 10 jaar In Nederland verstrekken en verkopen.

Oké, de algemene naam is dus IPC Therapie, maar wat is het precies? Hoe werkt het? Wordt het vergoed door de zorgverzekeraar? Kan ik het uitproberen? Antwoord op al deze vragen en meer, vind je vanaf nu op www.IPCTherapie.nl.