Lymphastim

Innovatieve IPC Therapie voor klinisch- en thuisgebruik

IPC Therapie staat voor Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie. IPC Therapie is een belangrijke en bewezen succesvolle therapie voor de behandeling van lymfoedeem, mits op de juiste wijze ingezet. Bij IPC Therapie, ook wel pressotherapie genoemd, wordt druk uitgeoefend met behulp van een pomp in combinatie met een luchtgevulde, meer-kamermanchet om zo vocht uit een oedeemgebied te verplaatsen.

Er zijn verschillende soorten manchetten beschikbaar: arm-, been- en broekmanchetten. Per fabrikant zijn er verschillende maten en uitvoeringen per manchet beschikbaar.

Video afspelen

De Manchetten

De Lymphastim is leverbaar met diverse manchetten: been- arm- en broekmanchetten. Per manchet zijn er verschillende maten beschikbaar en eventueel zijn de manchetten extra aan te passen door middel van verbreders (extra tussenstukken). Het is daarnaast ook mogelijk om op de Lymphastim twee manchetten tegelijkertijd aan te sluiten door middel van een adapter. Vraag bij gebruik van meerdere manchetten wel altijd advies aan uw therapeut.

Niet alleen zijn de manchetten erg licht van gewicht, maar ook de afwerking is netjes en verzorgd. De kabels om de manchet aan te sluiten op de pomp zijn weggewerkt in het manchet, waardoor deze niet los hangen en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen.

Lymphastim 6

De naam zegt het al. Dit  is een compressiepomp met 6 aansluitingen, waardoor je manchetten kan aansluiten die maximaal 6 kamers hebben. Je maakt dan gebruik van 6 overlappende kamers die intermitterende compressie geven afhankelijk van de instellingen die je selecteert.

Lymphastim 12 (Pro)

Dit is de compressiepomp  die werkt met 12 aansluitingen en dus met manchetten met 12 overlappende kamers. Hierdoor wordt de gekozen behandeling nog effectiever, doordat de druk nog beter wordt verdeeld over het te behandelen gebied.

Er is ook een pro versie beschikbaar van de Lymphastim 12. Deze versie geeft de gebruiker nog meer opties. Zo kan je diverse behandelprogramma’s tegelijkertijd met elkaar combineren en kan je meerdere behandelprogramma’s en voorkeursinstellingen opslaan.

LET OP: De Lymphastim 12 pro wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

In het Kort

Waarom lymphastim?

  • Klinisch bewezen behandelmethode in de behandeling van oedeem en pijnbestrijding
  • Wordt vergoed door alle zorgverzekeraars voor thuisgebruik
  • Voor klinisch en thuisgebruik
  • Overlappende meerkamermanchetten
  • Speciaal lymfedrainage programma
  • Diversiteit aan programma’s en instellingen
  • Beschikbaar in 3 uitvoeringen; Lymphastim 6, 12 en 12 Pro
  • Manchetten zijn licht in gewicht en mooi afgewerkt
 

Armmanchet

De armmanchet is uniek in zijn soort en pakt naast de arm ook de schouder en deel van de oksel en romp mee. Het armmanchet is uitgevoerd met een klittenband sluiting waardoor u hem gemakkelijk om uw middel kunt vastmaken.

Beenmanchet

Het beenmanchet neemt de voet ook in zijn geheel mee en is uitgevoerd met een ritssluiting, waardoor deze makkelijk te openen en te sluiten is.

Broekmanchet

De broekmanchet is leverbaar is zowel een klittenband uitvoering als in een uitvoering met rits. Daarnaast neemt de broekmanchet indien gewenst ook een deel van de buik mee tijdens de behandeling voor extra effect.

beenmachet

Behandelprogramma’s

De Lymphastim heeft 8 voorgeprogrammeerde behandelmethodes. De cyclustijd, druk, drukgradiënt, behandelduur en snelheid van de drukopbouw binnen elk programma zijn instelbaar, ook gedurende een behandeling. Na de behandeltijd wordt de manchet automatisch leeggepompt.

Er is een arm-, been- en broekmanchet; met een adapter kunnen ook meerdere manchetten op het apparaat aangesloten worden zodat meerdere ledematen gelijktijdig behandeld kunnen worden.

Voorgeprogrammeerde programma’s

De Lymphastim is de enige compressiepomp die speciaal ontworpen Lymfe drainage programma’s heeft die de manuele therapie nabootsen. Dit zijn behandelprogramma’s waarbij de pomp eerst een voormassage doet om vervolgens de afvoer van het lymfevocht te maximaliseren tijdens de behandeling. Deze manier van behandelen hanteren therapeuten bij de behandeling van lymfoedeem door middel van Manuele Lymfe Drainage (MLD).

Daarnaast heeft de Lymphastim bijzonder veel instelmogelijkheden, waardoor we met recht kunnen zeggen dat de Lymphastim een van de meest geavanceerde compressiesystemen van dit is moment. Niet voor niets is de Lypmhastim het enige IPC Therapie systeem dat door alle zorgverzekeraars wordt vergoed in Nederland.

Programma

Kenmerk en effect van het programma

Massage

De kamers worden opgeblazen en ontspannen volgens effleurage. Het effect is vergelijkbaar met dat van een oppervlakkige massage. 

Fysiologisch

Verwijdert stase en stimuleert het vasculaire systeem. Voornamelijk gebruikt voor regeneratie en sportbehandeling.

Voorbereiding

Voorbereidend programma om te worden gebruikt voor het stimuleren van het weefsel voorafgaand aan verdere lymfatische behandeling.

Lymfedrainage

Vergelijkbaar met manuele lymfedrainage. Start met deblokkeren van de zenuwknoop in lies of oksel. Dit is het meest geschikte programma voor esthetische behandelingen.

Elefantiasis

De kamers worden opgeblazen volgens resorptie en blijven dus opgeblazen. Dit programma is geschikt voor gemarkeerde lymfostase en aanzienlijk lymfoedeem.

Veneuze assistentie

Het programma voor ondersteuning en verhoging van de bloedstroom in periferie. Helpt het voorkomen van vasculaire problemen als varices of veneus oedeem.

Embrocatie

Gefragmenteerd opblazen van enkelvoudige kamers voor het zorgvuldig verwijderen van lymfatisch vloeistof.

Omgekeerde combi

Gecombineerd programma. Begint met het losmaken van de stase, vervolgens middels effleurage wordt de lymfatische massa proximaal geduwd.

Proefplaatsing aanvragen voor bij u in de praktijk.

Testimonials

Jeanette van der Graag

Huid- en oedeemtherapeut

“ Ik vind de Lymphastim een hele mooie aanvulling op mijn oedeemtherapie en de patiënten ervaren het ook als zeer prettig. ”

5/5

J. Wilschut

Patiënt

Steunkousen worden geadviseerd. Helaas hielp dat niet voldoende voor mij, maar door het gebruik van dit apparaat kon ik weer de dag doorkomen met een glimlach.”

5/5

Denise Hietbrink

Patiënt

“ Ik heb onlangs de Lymphastim thuis geleverd gekregen. Na de eerste week durfde ik niet te geloven hoeveel vooruitgang er al was”

5/5